Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scouts Mol Centrum en Chiro Gompel ontvangen subsidie voor verbeteren jeugdlokalen

Scouts Sint-Pieter (Centrum) en Chiro Ambiorix en Chiro Paragon (Gompel) krijgen een subsidie van het gemeentebestuur voor infrastructuurwerken aan hun lokalen. De verenigingen dienden een aanvraag in op basis van het reglement ‘jeugdinfrastructuur’.

Voor Scouts Sint-Pieter gaat het om een bedrag van 2.015 euro. Chiro Ambiorix en chiro Paragon ontvangen 15.000 euro.

Scouts Sint-Pieter gebruikt het geld voor onderhoud van de noodverlichting en om 2 nieuwe toiletten te installeren. Bij Chiro Ambiorix en Chiro Paragon gaat de subsidie naar asfalteringswerken rondom het chiroheem en het plaatsen van stalen binnendeuren en branddeuren.

Subsidie jeugdinfrastructuur

De subsidie is bedoeld voor Molse jeugdinitiatieven die hun jeugdwerkinfrastructuur (lokalen, directe omgeving, materiaalcontainers en bewegwijzering) brandveilig maken, functioneel verbeteren of onderhoudswerken uitvoeren die grote schade aan de infrastructuur voorkomen of de veiligheid van de leden beter waarborgen.

Elk jeugdwerkinitiatief kan meerdere aanvragen indienen over een periode van drie jaar. Het totale subsidiebedrag per jeugdwerkinitiatief over drie jaar kan nooit meer bedragen dan 75% van de onkosten met een maximum van 7.500 euro. Je kan maar één keer een subsidie aanvragen voor een uitgevoerd werk.

Deel dit artikel